Wetenschappelijk onderzoek
Begrijpen waarom de ene hartpatiënt met een erfelijke hartziekte op jonge leeftijd overlijdt, terwijl de andere oud wordt zonder klachten.
Al jaren wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar erfelijke hartziekten met als doel: het ontwikkelen van erfelijke hartziekten beter begrijpen en beter te kunnen inschatten wat persoonlijke risico’s zijn op hartproblemen. Waar ligt het precies aan dat iemand wel of niet ziek wordt? Wat gaat er mis in de hartspiercel? En kunnen nieuwe behandelingen worden gevonden om hartproblemen te voorkomen? Zo wordt er op meerdere fronten samengewerkt om mensen met erfelijke aanleg voor hartziekten beter te helpen.
teamonderzoeken in Nederland:
“In academische ziekenhuizen in Nederland worden teams gevormd van (kinder)cardiologen en klinisch genetici die samen de oorzaken van erfelijke hartaandoeningen onderzoeken…”
Lopende projecten
Cardiomyopathie onderzoek
Meer weten over hartonderzoeken die momenteel naar een specifieke cardiomyopathie worden gedaan? Hiernaast de meest actuele projecten op een rij.
Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld…
AFFECT-HCM studie
PROPER Therapie
Meedoen aan HCM studies
Double Dose
ACS project
Als gendrager meedoen
aan klinische trials
In de fase van klinische trials bij een onderzoek wordt er ook naar de participatie van cardiomyopathie dragers gevraagd: op deze manier kunnen zij inhoudelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de vorming van een onderzoek, maar ook andere patiënten motiveren om mee te doen aan klinische trials.
Wil jij ook als cardiomyopathie drager meedoen aan deze belangrijke fase van een onderzoeksproject? Houd onze website en Social Media in de gaten zodat je je online kan inschrijven.